کمونه

طرز تهیه‌ استیک

طرز تهیه‌ استیک با فر

خیلی از مردم برای استیک درست کردن آن را گریل می‌کنند، اما شما می‌توانید با استفاده از فر آشپزخانه هم استیک‌های خوشمزه‌ای درست کنید. نکته‌ی کلیدی آن است که قبلش استیک را خوب آماده‌سازی کنید و بعد هم آن را در دمای درست بپزید.

با کمونه همراه باشید

مواد لازم:
استیک نمک فلفل
بخش اول: آماده‌سازی استیک
 
 
 
 
 
۱. دمای فر را به ۲۳۲ درجه‌ی سانتی‌گراد برسانید. برای پخت یک استیک عالی باید دمای فر را حسابی بالا ببرید.
 
۲. استیک نسبتاً ضخیم انتخاب کنید. استیک‌هایی که بین ۲.۵ تا ۴ سانتی‌متر ضخامت داشته باشند برای این روش پخت عالی هستند. به این خاطر که استیک‌های ضخیم در زمان طولانی‌تری لایه‌ی بیرونی‌شان خوب برشته می‌شود بدون آنکه قسمت‌های میانی آن‌ها خشک شود. استیک هرچه نازک‌تر باشد هنگام پخت سریع‌تر خشک و سفت می‌شود.
• اینکه دو تکه استیک بزرگ بخرید و بخورید بهتر و آسان‌تر از خریدن ۴ تکه استیک کوچک است. اگر استیک‌هایتان خیلی بزرگ بودند نگران نباشید می‌توانید آن‌ها را بعد از پخت و برای سرو کردن برش دهید.
۳. رطوبت را از همه‌ی اطراف استیک بگیرید. رطوبت اضافی باقی‌مانده بر روی استیک باعث می‌شود آن‌ها به‌جای برشته شدن بخارپز شوند. به نظر نمی‌رسد استیک بخارپز شده خیلی اشتها برانگیز باشد، درسته؟ بنابراین قبل از هر کاری با یک دستمال‌کاغذی همه‌ی رطوبت اطراف استیک را بگیرید.
 
۴. به استیک نمک بزنید. نظرات و روش‌های متفاوتی در مورد زمان و میزان نمک زدن به استیک وجود دارد.
• اگر وقت زیادی ندارید درست قبل از آن‌که استیک را داخل فر بگذارید به آن نمک بزنید. چرا؟ چون نمک رطوبت را از درون گوشت به بیرونش می‌کشد و همان‌طور که قبلاً اشاره کردیم رطوبت بیرون از استیک چیز خوبی نیست.
• اگر بیش از ۴۵ دقیقه وقت دارید، عملیات نمک زنی را ۴۵ دقیقه قبل از گذاشتن داخل فر انجام دهید. نمک رطوبت استیک را به سطح می‌آورد، اما بعد از ۳۰ تا ۴۰ دقیقه، استیک طی فرآیندی که به آن اسمز می‌گویند دوباره رطوبت شور شده را درون خودش می‌کشد. این فرآیند به استیک یک طعم فوق‌العاده می‌دهد و حتی عده‌ای معتقدند موجب ترد شدن گوشت هم می‌شود.
 
 
 
۵. یک ماهیتابه‌ی چدنی یا هر ظرف مناسب فر دیگری را به روغن آغشته کنید و آن را روی حرارت زیاد داغ کنید. بله پخت استیک روی شعله اجاق شروع می‌شود، اما عمده‌ی فرآیند پخت در فر انجام می‌شود. از این روش سرآشپز‌ها و رستوران‌ها در سرتاسر جهان استفاده می‌کنند پس قبل از آنکه از آن ایراد بگیرید آن را امتحان کنید.
• از یک روغن بی‌طعم مثل روغن کانولا استفاده کنید نه یک روغن طعم‌دار مثل روغن‌زیتون. به‌این‌ترتیب طعم طبیعی استیک حفظ می‌شود.
• هر وقت روغن درون ماهی‌تابه شروع به بخار کرد بدانید وقت مناسب برای انداختن استیک درون آن فرا رسیده است. بخش دوم: پخت استیک
 
 
 
۱. برای آخرین بار رطوبت اضافه را از استیک بگیرید و بعد آن را به‌دقت درون ماهیتابه‌ی چدنی بگذارید. برای اینکه روغن به اطراف نپاشد دسته‌ی ماهی‌تابه را بالا بیاورید تا روغن آن گوشه‌ای جمع شود و بعد استیک را بااحتیاط داخل آن بگذارید و بعد دوباره دسته‌ی ماهی‌تابه را پایین بیاورید.
• با انبر استیک را در ماهی‌تابه جابجا کنید تا مطمئن شوید همه‌ی قسمت‌های آن آغشته می‌شود، اما برای اینکه استیک را سرخ کنید آن را با انبر فشار ندهید، استیک خودش به حال خودش به‌خوبی سرخ خواهد شد. فشار دادن استیک باعث می‌شود آب خوشمزه‌ی آن خارج شود.
 
۲. یک‌طرف استیک را به مدت ۲ تا ۳ دقیقه با حرارت بالا سرخ کنید. آن‌قدری به پختن ادامه دهید که رنگ آن (و البته طعم) مناسبی بگیرد.
 
۳. استیک را برگردانید و ۱ تا ۲ دقیقه‌ی دیگر هم طرف دیگر را با حرارت زیاد سرخ‌کنید. برای سرخ کردن طرف دوم به‌اندازه‌ی طرف اول زمان نیاز ندارید.
 
۴. درست اندکی قبل از گذاشتن استیک داخل فر مقدار کمی کره به ماهی‌تابه اضافه کنید (اختیاری). این مرحله اختیاری است، اما این کار باعث می‌شود یک طعم فوق‌العاده به استیک داده شود و هنگام سرو کردن هم عصاره‌ی عالی‌ای داشته باشد.
 
۵. استیک را با همان ظرف داخل فر بگذارید و اجازه دهید حدود ۶ تا ۸ دقیقه بپزد. البته زمان موردنیاز برای در فر ماندن بستگی به ضخامت استیک دارد (هرچه استیک ضخیم‌تر باشد مدت‌زمان بیشتری برای پخت لازم دارد) و به اینکه میزان پختگی مطلوب شما چقدر باشد (بعد از ۶ دقیقه استیک احتمالاً هنوز نیمه آبدار است؛ بعد از ۸ دقیقه تقریباً به‌طور متوسط (medium) پخته‌شده است)
 
۶. از دماسنج برای تعیین دقیق زمان خارج کردن گوشت استفاده کنید. دماسنج آشپزی دوست به‌دردبخور شماست، آن‌ها ارزان، کاربردی و دقیق هستند. با داشتن دماسنج دیگر نیاز نیست نگران این باشید کی باید گوشت را از فر خارج کنید. کافی است دماسنج را به وسط گوشت فروکنید تا بفهمید زمان آن رسیده یا نه. اینجا یک جدول مختصر از دمای موردنیاز برای هر درجه از پختگی استیک آورده شده که می‌توانید با استفاده از آن متوجه شوید استیک مطلوبتان در چه دمایی حاضر می‌شود.
• ۴۹ درجه‌ی سانتی‌گراد= آبدار یا خام • ۵۴ درجه‌ی سانتی‌گراد= نیمه آبدار یا نیمه‌خام • ۶۰ درجه‌ی سانتی‌گراد= متوسط (مدیوم) • ۶۵.۵ درجه‌ی سانتی‌گراد= متوسط مغزپخت • ۷۱ درجه‌ی سانتی‌گراد= کاملاً مغزپخت
 
۷. حتماً اجازه دهید استیک بعد از خارج شدن از فر به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه استراحت کند. وقتی لایه‌ی بیرونی استیک پخته می‌شود جمع می‌شود و آبش به قسمت میانی می‌رود اگر بخواهید استیک را بلافاصله بعد از بیرون آوردن از فر برش دهید، چون آبش در یکجا تجمع یافته براثر برش خوردن از آن خارج‌شده و از دست می‌رود؛ اما اگر اجازه دهید استیک به‌اندازه ۸ یا ۹ دقیقه استراحت کند لایه بیرونی گوشت خودش را ول می‌کند و اجازه می‌دهد آب گوشت در همه‌جای آن پخش شود. این کار باعث می‌شود استیک خیلی آبدارتر شود.
• استیک را درون یک فویل آلومینیومی بپیچید تا هم گرمایش حفظ شود و هم تروتازه می‌شود. توجه داشته باشید گوشت در این مرحله هم در حال پخته شدن است.
 
۸. از استیک خوشمزه‌تان لذت ببرید. می‌توانید آن را همراه با دورچین‌های کلاسیم استیک مثل سیب‌زمینی کبابی، مارچوبه‌ی بخارپزشده و یک سالاد ساده سرو کنید.
 

دستور پخت استیک با سس قارچ

در ادامه این مطلب طرز تهیه استیک با سس قارچ را به شما عزیزان آموزش می دهیم استیک با سس قارچ طعم و مزه دلپذیری دارد و بهتر است این نوع استیک را در منزل تهیه نمایید و از طعم بی نظیر آن در کنار اعضای خانواده خود نهایت لذت را ببرید.

مواد لازم

کره : 100 گرم فیله گوساله و یا راسته : 1 کیلو گرم فلفل : به میزان لازم نمک : به میزان لازم

مواد لازم برای سس قارچ

پیاز : 1 عدد قارچ : 250 گرم خامه : 1 پیمانه روغن : 2 قاشق غذاخوری نمک : به میزان لازم فلفل : به میزان لازم

طرز تهیه استیک با سس قارچ

در مرحله اول آموزش روش تهیه استیک با سس قارچ، گوشت را به قطعات 200 گرمی از مقطع برش بزنید سپس با کمک استیک کوب گوشت را بکوبید و اطراف گوشت را با کره ذوب شده آغشته کنید و بر روی گوشت فلفل بریزید.   در مرحله بعدی طرز تهیه استیک با سس قارچ ابتدا تابه چدنی را بر روی حرارت گاز قرار دهید تا به خوبی داغ شود و سپس تابه را چرب کنید و استیک ها را در درون تابه قرار دهید تا دو طرف آن ها به خوبی سرخ شود. توجه داشته باشید که همزمان دو یا سه تکه از استیک ها را نباید با یکدیگر سرخ کنید زیرا گوشت ها آب می اندازند در 5 دقیقه اول سرخ کردن استیک نیز باید حرارت گاز را زیاد کنید سپس حرارت را کم کنید تا استیک به خوبی سرخ شود.  

طرز تهیه سس قارچ

در مرحله اول طرز تهیه سس قارچ ابتدا قارچ ها را در اندازه های کوچک خرد کنید. سپس پیاز ها را نیز به صورت نگینی خرد کنید. در مرحله بعدی روش تهیه سس, قارچ ها را در درون تابه ای مناسب به مدت 5 دقیقه تفت دهید و بعد از مدت ذکر شده پیاز و نمک و فلفل را به قارچ ها اضافه کنید و اجازه دهید تا مواد سس قارچ نرم شوند سپس خامه را به مواد سس اضافه کنید و بعد از اینکه خامه به دمای جوش رسید به مدت 5 دقیقه نیز اجازه دهید تا سس بر روی حرارت ملایم بماند در این مدت باید سس را به صورت مرتب هم بزنید می توانید سس قارچ را بعد از آماده شدن به صورت گرم و یا سرد با استیک میل کنید. بعد از آماده شدن استیک ها می توانید آن ها را در درون ظرف مناسبی قرار دهید و اطراف استیک را با کمک سیب زمینی سرخ کرده و خیار شود و جعفری و سس سویا و سس فلفل و … تزیین
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی