کمونه

طرز تهیه حمص یا نخود ـ ارده

حمص اصیل، یک غذای مدیترانه‌ای

حمص یک غذای مدیترانه‌ای‌ـ‌عربی است؛ شما می‌توانید سراغ این غذا را در لبنان یا حتی سوریه هم بگیرید. تلفظ دقیق نام این غذا «حمُّص» است، اما در فارسی گاهی به‌صورت «هوموس» هم نوشته می‌شود و همان‌طور که پیش‌تر هم اشاره کردیم، به آن «نخود ـ ارده» هم می‌گویند. حمص را به‌عنوان مزه و پیش‌غذا و حتی به‌صورت غذا مصرف می‌کنند.

طرز تهیه حمص یا نخود ـ ارده
طرز تهیه حمص یا نخود ـ ارده

نخود؛ غذا یا دارو

ماده‌‌ی اولیه‌ی اصلی در طرز تهیه حمص یا نخود ـ ارده (همان‌طور که از نام دوم پیداست) نخود است. اگر نگاهی به خواص نخود بیندازید، درمی‌یابید که این غذای مدیترانه‌ای را بیشتر می‌توان یک دارو محسوب کرد تا غذا؛ در نخود می‌توانید مقدار زیادی نشاسته، فسفر، مس، کلسیم، آهن، سدیم، اسیدآمینه‌های مختلف و البته ویتامین‌های B1 و B2 و A را پیدا کنید. با این اوصاف، اگر نخود را از وعده‌های غذایی خود حذف کرده‌اید، توصیه می‌کنیم در این کار تجدیدنظر کنید. علاوه بر طرز تهیه حمص یا نخود ـ ارده، ما پیش از این طرز تهیه نخودپلو را هم به توضیح داده‌ایم.

مواد لازم برای طرز تهیه‌ی حمص یا نخود ـ ارده

  • یک‌ونیم پیمانه نخود پخته (یا یک قوطی کنسرو نخود) آبکشی و آبگیری‌شده
  • قاشق غذاخوری ارده
  • ۳ قاشق غذاخوری آبلیمو
  • ۱ حبه سیر له‌شده
  • یک‌چهارم قاشق غذاخوری نمک (می‌تواند بیشتر هم باشد)
  • ۲ تا ۴ قاشق غذاخوری آب (یا اگر لازم شد بیشتر)
  • برای تزئین: روغن زیتون بکر و بودار، سماغ، پاپریکا، جعفری ریز‌شده یا دیگر سبزیجات و چند عدد نخود پخته‌شده‌ی کامل

 طرز تهیه حمص معروف لبنانی

  • آبلیمو و ارده را در غذاساز یا مخلوط‌کن بریزید.
  • یکی دو قاشق غذاخوری آب به آن اضافه کنید و برای چند ثانیه آن‌ها را مخلوط کنید.
  • سیر و نمک را به نخود‌های پخته اضافه کنید و آن را با آبلیمو و ارده مخلوط کنید.
  • مخلوط‌کردن را تا نرم و پوره‌ای‌شدن مایه ادامه دهید.
  • پوره‌ را با قاشق از جداره‌های مخلوط‌کن به‌سمت تیغه بتراشید و یکی‌دو بار دیگر روند مخلوط‌کردن را تکرار کنید.
  • وقتی مخلوط‌کن روشن است قاشق‌قاشق آب را به مخلوط اضافه کنید. این کار را تا وقتی ادامه دهید نرمی و بافت مطابق میل‌تان شود. معمولاً ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری آب کفایت می‌کند. سرجمع مایه باید چند دقیقه در مخلوط‌کن هم زده‌ شود.
  • حمص را بچشید و مقدار نمک و آبلیموی آن را به‌ذائقه‌ی خود اصلاح کنید.
  • حمص را در کاسه‌ای بریزید و برای سرو روی آن روغن زیتون بریزید و آن را تزئین کنید.
طرز تهیه حمص یا نخود ـ ارده

 طرز تهیه حمص لبنانی ـ ۱۱ نکته:

  • برای پخت نخود خشک، از شب قبل نخودها را در آب بخیسانید. نخودها را مقداری بیش از حد معمول بپزید که حسابی نرم شوند. برای تهیه‌ی حمص نرم و خامه‌ای پخت بیشتر نخودها حیاتی‌است.
  • اگر فرصت نکردید شب قبل نخودها را بخیسانید، آن‌ها را چند بار بجوشانید. حتماً بعد از هر بار جوشاندن آب آن را عوض کنید.
  • برای رسیدن به نتیجه‌ی بهتر پوست نخودها را بگیرد. برای این کار قبل از آن که نخودها را از روی شعله بردارید با سرعت و شدت نخودها را هم بزنید که پوست اکثرشان جدا شود و سپس آن‌ها آبکشی و آبگیری کنید.
  • لازم نیست پوست تک تک نخود‌ها را جدا کنید. این کار بیشتر به ذائقه‌تان بستگی دارد.
  • بسیاری از افراد در طرز تهیه حمص یا نخود ـ ارده از کنسرو نخود استفاده می‌کنند،‌ اما تفاوت استفاده از نخود تازه با نخود کنسروشده از زمین تا آسمان است؛ بااین‌همه اگر وقت یا حوصله‌ی کافی ندارید، می‌توانید از نخود کنسروشده استفاده کنید.
  • اگر از کنسرو نخود استفاده می‌کنید، قبل از اضافه‌کردن آن‌ها به مخلوط‌کن بگذارید برای پنج تا ۱۰ دقیقه قل بزنند که حسابی پخته و نرم شوند.
  • اگر از طعم سیر خوش‌تان نمی‌آید، می‌توانید سیر را بپزید و سپس آن را با نمک و فلفل و روغن کنجد مخلوط کنید.
  • می‌توانید به‌جای آب شیر از آبی استفاده کنید که نخود را در آن پخته‌اید و آن را به مخلوط‌کن اضافه کنید.
  • به‌جای آب می‌توانید از ماست نیز برای نرم و لطیف‌کردن این غذا استفاده کنید.
  • در بعضی از دستورهای تهیه، روغن زیتون را هنگام مخلوط‌کردن به حمص اضافه می‌کنند.
  • برای تزئین می‌توانید از زیتون استفاده کنید.

منبع: اسنپ فود

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی